Norske skiskyttere vinner første verdenscupstafett

Nordmennene var i ledelsen fra start da Shostad Kristiansen de Vetle akkumulerte en ledelse på 6,3 sekunder på franske Eric Parot etter første etappe. Andre etappe fortsatte for de norske med Sturla Holm Lægreid som falt én plassering tilbake, men Tarjeij Bæ og Johannes Tingnes Bæ tok igjen førsteplassen for Norge på de to resterende etappene.

Vinnerkvartetten dekket alle mål ved å bruke totalt syv reserverunder, og endte på én time, 19 minutter og 26,2 sekunder.

Andreplassen ble tatt av det tyske laget, som skjøt mot alle mål med åtte reservepatroner, men var 43,9 sekunder bak nordmennene. Ledertrioen fullføres av franskmennene som takket være ni reservepatroner klarte å unngå strafferunder, og endte ett minutt og 5,9 sekunder bak vinnerne.

Latviske skiskyttere startet ikke stafettkonkurransen. I tillegg, uten deltagelse av Latvia, fant skiskyttere fra Ziedrija også en 4×6 kilometer damestafett i dag.

Den første etappen til det svenske laget ble ledet av Linna Persson, som var banens nest raskeste, og tapte kun mot norske Karulin Ofigst Knoten, men etter den andre etappen, ledet av svensken Anna Magnuson, var Sverige like utenfor toppen. tre. De resterende to etappene ble fullført av Elvíra og Hanna Åberga, som var de raskeste og brakte suksess til Sverige.

Takket være seks reservepatroner unngikk svenskene strafferunder og kom i mål på én time, 14 minutter og 59,8 sekunder.

Andreplassen ble tatt av den tyske kvartetten, som også brukte seks reservepatroner, men tapte 28,1 sekunder til vinnerne ved målgang. Nordmennene, som brukte tre reservepatroner for å unngå strafferunder, kom i mål 31,5 sekunder senere enn de svenske skiskytterne.

17 damelag deltok til start.

Lørdag blir det sprintkonkurranse – ti kilometer for menn og 7,5 kilometer for kvinner. Den første PK-etappen avsluttes søndag, når jakten er planlagt, med menn som konkurrerer over en distanse på 12,5 kilometer og kvinner over ti kilometer.

Andre etappe av PK vil finne sted fra 8. til 11. desember på den østerrikske Hochfilzen-banen, mens finalen av de ti etappene i PK-konkurransen er planlagt til 16. til 19. mars i Oslo.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *