triatlon. Polske Robert Wilkowiecki deltok i Ironman World Championships på Hawaii. Han ble tredje etter svømming!

Ironman World Championships i Kona, Hawaii er et arrangement hvor kun verdenseliten konkurrerer. Robert Wilkowiecki er bare den andre polske triatleten i det 21. århundre som har klart å rykke opp på dette prestisjetunge arrangementet i «PRO»-kategorien – takket være hans seier i det vise-europeiske mesterskapet.

Årets Ironman-verdensmester var den oppsiktsvekkende Gustav Iden. Wilkowiecki som representerte Polen ble rangert som 39. Polakken tilbakela distansen 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42,2 km løping på 8 timer, 45 minutter og 18 sekunder. Til tross for den fjerne plasseringen, er dette den beste tiden i historien til polsk triatlon ved verdensmesterskapet.

«Wolf» fikk en flott start. Han endte svømmeetappen på tredjeplass. Dessverre hadde han under sykkelkonkurransen helseproblemer som førte til et fall til neste plassering.

– Krysser fingrene, oppmuntring og støtteord. Starten på løpet så bra ut, men resten gikk ikke vår vei. Noen ting passet ikke, men det er sporten. Vi bryter imidlertid ikke sammen fordi vi vet hva vi skal gjøre for å gjøre det mye bedre neste gang. Det første verdensmesterskapet er over – oppsummerte selveste Robert Wilkowiecki etter løpet.

Løpet var veldig regelmessig. Tiden til de tre beste svingte rundt syv timer og førti minutter. Vinneren – Gustav Iden – avsluttet konkurransen med resultatet 7:40:24, som satte ny banerekord.

Ironman er en langdistanse triatlon. Under konkurransen skal deltakerne tilbakelegge 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42,2 km løping.