Legen nevner matvarer du aldri bør spise for å opprettholde god hjertehelse

«Det er en rekke matvarer som jeg absolutt vil anbefale å unngå eller spise i svært moderate mengder for å opprettholde et sunt hjerte. Dette er transfett, mettet fett, overflødig natrium og tilsatt sukker», understreker legen.

1. Transfett

De gjemmer seg i bearbeidet mat som middagsruller, frossenpizza, popcorn og kjeks. Ifølge legen kan denne typen fett skape et farlig grunnlag for utvikling av «dårlig» kolesterol og koronar hjertesykdom. » I stedet for transfett, velg sunnere fett som enumettet og flerumettet fett som finnes i olivenolje, avokado. og fet fisk som laks. Disse fettene kan bidra til å øke nivået av «godt» kolesterol og senke nivået av «dårlig» kolesterol, legger legen til.

2. Mettet fett

Mettet fett, fra fett kjøtt til meieriprodukter, kan også øke kolesterolnivået og bidra til utvikling av åreforkalkning. Aterosklerose innsnevrer arteriene, og begrenser blodstrømmen til hjertet og hjernen, forklarer legen. «Velg magre proteinkilder, som fjærfe uten skinn, fisk og belgfrukter, for å redusere inntaket av mettet fett,» la Dr. Quartiers til.

3. For mye natrium

Bekymringsfullt er natriuminntaket ikke begrenset til saltbøssen i kjøkkenskapet, siden bearbeidet mat som pastasauser, brød, buljongterninger, pølser, stekt kylling og mange andre inneholder denne ingrediensen. Dr. Barrios advarte om at høyt natriuminntak forårsaker vannretensjon, noe som øker blodtrykket og belaster hjertet.

4. Tilsatt sukker

Ifølge eksperten kan sukkerholdig drikke og overdreven inntak av sukkerholdig snacks bidra til overvekt og hjertesykdom, spesielt hos personer med insulinresistens eller diabetes. Heldigvis er det å erstatte sukkerholdig snacks og drikke med hel frukt og vann en fin måte å redusere tilsatt sukker samtidig som du øker fiberinntaket, råder legen.

Hjerte- og karsykdommer er den ledende dødsårsaken på verdensbasis. Mye av dette skyldes tiden vi lever i, hvor vi ofte jobber for mye, sover for lite, spiser usunn mat og glemmer trening. Problemet er at mye av publikum ikke engang vet hvilke tegn som kan indikere en risiko for hjertesykdom.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *