Norske våghalser satte rekord ved å hoppe i iskaldt vann fra klippen

3. desember la den 35 år gamle tidligere norske hærsoldaten ut på sosiale medier den nye bragden, og hoppet ut i det iskalde vannet i Norskehavet fra en steinplattform i 40,5 meters høyde.

Den nåværende kvinnerekorden ble satt av Kens landsmann Asbjerga Nesje, og hoppet fra en svimlende høyde på 30,5 meter.

Et helt lag møtte rekordholderen i vannet for å forsikre seg om at alt var i orden med ham og få ham opp av vannet. Unødvendig å si at dette trikset ikke bør forsøkes av noen uten skikkelig forberedelse og alene.

Til tross for rekorden er han ikke verdensmester i denne sporten (kalt på norsk døden), fordi han i fjor ikke deltok i verdensmesterskapet i Norge siden 2008 (Døds verdensmesterskap), han vant faktisk ikke noen mesterskap. Derimot har Nesje triumfert i de tre siste mesterskapene. Under dette mesterskapet, som arrangeres i Oslo hver august, utføres hopp fra en plattform som ligger i en høyde på 10 til 15 meter.

I tillegg til å dykke ned i iskaldt vann, hoppet Storness også i snøen fra store høyder og ble slynget ned i vannet mens han holdt en stridsøks.

I oppveksten i den norske polarbyen Harstad er Stornes ikke bare lidenskapelig opptatt av ekstreme stunts, han tjenestegjorde i hæren, men konkurrerte også i mixed martial arts. – Jeg er en person som må gjøre noe, sa han til NRK. «Jeg liker å presse meg selv og gjøre ting som kan være litt risikabelt.»

«Det får meg i hvert fall til å føle meg i live,» sier han.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *