vi har ikke hundrevis av hockeyspillere som når verdensmesterskapsnivået

«Vårt hovedmål i disse IIHF-pausene er å evaluere hockeyspillere som ikke har vært og ikke har vært å se i rekkene av landslaget ved verdensmesterskapet. Dette vil hjelpe oss å forstå hvilke av disse hockeyspillerne som har tatt et skritt nærmere til kjernen av landslaget», ble Kalvītis sitert på nettstedet til det latviske hockeyforbundet (LHF). «Selvfølgelig skal vi ikke glemme våre viktigste hockeyspillere. Derfor vil representanter for «bronselaget» også være i Latvia i november – Oskars Batņa, Mārtiņš Dzierkals, Kristaps Zīle, Kristiāns Rubīns, Roberts Mamčić og Ivars Punenovs.

Som Kalvītis påpekte og Harijs Vītoliņš, hovedtrener for landslaget, allerede innrømmet, kunne en større rolle gis til Oskar Batņis, som startet den nye sesongen perfekt i Mikelis rekker «Jukurit» i det finske mesterskapet.

I mellomtiden har Rubin, Zile og Mamcics deltagelse i dette internasjonale vinduet som mål å la dem ta en lederrolle og sette et eksempel for de unge forsvarerne som vil være der denne sesongen.

«November er scenen hvor vi tillater oss å teste et større antall unge spillere. På den annen side prøver vi i desember å spille et mer optimalt lag for verdensmesterskapet blant hockeyspillere som spiller i Europa,» avslørte Kalvītis. «Allerede forrige sesong brakte evnene og evnene til alle europeiske spillere mye klarhet. La oss være ærlige, vi har ikke flere hundre hockeyspillere som når verdensmesterskapsnivået.»

Laget ledet av Hari Vītoliņš møter det franske landslaget «Daugava» i Riga 9.-10. november. Begge kampene starter klokken 19.00.

I utgangspunktet skulle firenasjoners testturnering finne sted i Latvia i november. Av tekniske årsaker kunne ikke Norge og Danmark komme til Latvia og det ble besluttet å avlyse turneringen, men å spille to testkamper med Frankrike.

Det franske landslaget blir også motstander av det latviske landslaget ved neste års verdensmesterskap, som finner sted i de tsjekkiske byene Praha og Ostrava.

«Det blir vår direkte konkurrent også i mesterskapet og kanskje også i OL-kvalifiseringen. Dette betyr at franskmennene må bevise sin plass allerede i november – i de første kampene på landslaget denne sesongen,» sa Kalvītis om første motstandere. . «Det er viktig for hockeyspillere å forstå hva trenerne forventer av dem og gjennomføre den taktiske planen. Spillerne må vise sine beste egenskaper allerede i november for å bli kalt til landslagsleiren til våren.»

Kalvītis avslørte også at det latviske landslaget i desember skal delta i «Kaufland»-cupen i Slovakia, der lokallaget og latvierne også skal delta i Norge, mens det i april skal spilles åtte testkamper som forberedelse til verdensmesterskapet. . .

Det er planlagt at det latviske landslaget i sluttfasen av forberedelsene til verdensmesterskapet skal spille to hjemmekamper mot det østerrikske laget, en mot Finland, som det er en avtale om toårige vennskapskamper med, deretter vil det være Det blir testkamper i Sveits, mens forberedelsene til mesterskapet avsluttes foran eget publikum mot nordmennene.

2024-mesterskapet finner sted i Praha og Ostrava fra 10. til 26. mai.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *