Energikrise: studie avslører alvorlig innvirkning på bygninger og helse i Europa / Ny meta-studie fra RAND Europe

Hamburg (ots) – – 8 % av tyskerne fra lavinntektsgrupper hadde ikke råd til et varmt hus selv før krigen i Ukraina – Kunde Velux advarer om en kraftig økning i mugg i boligmassen på grunn av utilstrekkelig oppvarming og ventilasjon – Eiere av enebolig hus og tomannsboliger har generelt for lite kunnskap til å gjennomføre energisparetiltak gjennom renovering

Mer mugg i hjemmene, flere luftveissykdommer, mer sosial misnøye – ifølge en ny studie vil effektene av den nåværende energikrisen trolig være mye mer alvorlig enn tidligere antatt.

I studien av RAND Europe, en non-profit forskningsorganisasjon, konkluderer forskere med at selv før Russland invaderte Ukraina, måtte 34 millioner europeere bo i hus som var for kalde. Ytterligere 29 millioner ble påvirket av mørke, 69 millioner av fuktighet og mugg, og 92 millioner av overdreven støy. Forfatterne viser en direkte sammenheng med den sosiale situasjonen og mer generelt med misnøyen i et samfunn.

Vurderingene er en del av «Helsehusbarometeret 2022». Denne analysen av den europeiske bygningsmassen har blitt publisert jevnlig siden 2015 på grunnlag av vitenskapelige studier fra takvindusprodusenten Velux. For denne studien stolte RAND Europe på datasettet til over 100 000 husstander.

Sunn livsstil – et sosialt problem

Forfatterne av RAND Europe viser tydelig at et sunt og varmt hjem i Europa er et samfunnsspørsmål. De siste dataene fra Köln-instituttet for økonomisk forskning viser at situasjonen har forverret seg betraktelig med energiprisene, som har økt siden 2021. Andelen mennesker som er berørt av energifattigdom i Tyskland har økt kraftig de siste månedene – fra 13,6 % i 2020 til 14,5 % i 2021 og 25,2 % i mai 2022. Vi snakker om energifattigdom i en husholdning dersom energiforbruket er større enn ti % av husholdningens nettoinntekt.

Energikrise – det handler om mer enn høye priser

«På grunn av den kraftige økningen i energiprisene er det også fare for betydelige skader på eksisterende bygninger, økning i luftveis- og psykiske lidelser og økende sosial misnøye», forklarer Ralf Hengherr, vitenskapelig rådgiver ved representasjonskontoret. i Transparent Building Shell . , som fulgte med Healthy Homes Barometer 2022. Till Reine, DACH Public Affairs Manager i Velux, legger til: «I den nåværende energikrisen er det svært sannsynlig at det vil være en økning i muggsopp i oppvarmingsperioden.»

For lite oppvarming kombinert med utilstrekkelig ventilasjon og høyt belegg fører nesten helt sikkert til dannelse av fukt og mugg. Helseeffektene av boligmangelen er allerede godt dokumentert og inkluderer sykdommer som astma, luftveisproblemer eller hjerte- og karsykdommer. Hvis folk blir utsatt for kulde, fuktighet, mørke og støy i hjemmet samtidig, er det fire ganger større sannsynlighet for å bli syke. For barn øker sannsynligheten enda mer.

Konsekvensene av dårlige boforhold har også en massiv innvirkning på den mentale tilstanden i et samfunn. RAND Europe-forfatterne viser at folk som bor i hus eller leiligheter med kulde, fuktighet, støy og mørke er nesten fem ganger mer ulykkelige enn folk som har god livskvalitet.

Energieffektivitet – 94 % av eierne har ingen kunnskap

Healthy Homes Barometer 2022 viser også hvor lite tyske huseiere vet om energistatusen til bygningene deres. Mer enn 52 % av eneboliger og tomannsboliger når ikke engang effektivitetsklasse D, men det er kun i underkant av 6 % av disse eierne som vet det.

«Hvis den føderale regjeringen ønsker å utløse en bølge av energieffektive renoveringer, må den først gjøre en massiv jobb med utdanning, men samtidig sikre at denne kommunikasjonsoffensiven når innbyggerne. Så langt ser det ikke ut til å være tilfelle. nok, sier Till Reine von Velux.

Sunne boarealer: Skandinaviske land i spissen, Tyskland i den verste midten

I en europeisk sammenligning leder de skandinaviske landene sammen med Norge og Finland når det gjelder god inneklimakvalitet. Der klager bare 19 % av innbyggerne over dårlige boligforhold, tett fulgt av Slovakia (20 %) og Tsjekkia (22 %). I følge den nåværende helse- og livsstudien finner man de verste forholdene i Portugal (50 %) og Kypros (49 %) – Tyskland ligger på den verste midtbanen med 35 %. 26 % av tyskerne føler seg plaget av overdreven støy. Denne subjektive vurderingen er imidlertid i strid med det faktisk målte støynivået, der Tyskland skårer bedre enn mange andre land. Uten den subjektivt oppfattede støyforurensningen ville Tysklands rangering vært betydelig bedre. Totalt sett er ikke tyskerne spesielt fornøyd med bomiljøet sitt. Kompensasjon i euro vil koste staten rundt 50 milliarder euro per år.

«Som en ekte «innendørsgenerasjon» tilbringer vi opptil 90 % av livene våre innendørs. På grunn av korona-pandemien og økningen i å jobbe hjemmefra er dette mer til stede enn noen gang. Det er derfor desto viktigere at vi skaper borom som er klimavennlige og klimavennlige gjennom lavt energiforbruk er rimelige og har samtidig en positiv effekt på helsen vår, sier Till Reine fra Velux.

Som 2022 Healthy Homes Barometer viser, er renovering av bygningsmassen en nøkkeltilnærming for å takle både energikrisen og dens helseeffekter. Ralf Hengherr etterlyser derfor en endring i finansieringspolitikken: «Med sin reaksjon på energikrisen og gassmangelen bekjemper forbundsregjeringen symptomene på den nåværende situasjonen. Med økte midler til renovering av bygninger kan Tyskland sende en et presserende signal til eiendomseiere om det enorme bidraget som renovering av bygninger kan gi for å takle de grunnleggende årsakene til helse, energieffektivitet og bærekraftspørsmål.»

Hele 2022 Healthy Homes Barometer finner du her:

https://velcdn.azureedge.net/-/media/marketing/de/inspiration/healthy-homes-barometer/velux-healthy-homes-barometer.pdf

Rand Europe-metastudien er tilgjengelig her: https://www.rand.org/pubs/research_reports/RRA1323-1.html

Om RAND Europe

RAND Europe er en uavhengig, ikke-for-profitt organisasjon som driver forskning og analyser for beslutningstakere og beslutningstakere. Konklusjoner og anbefalinger er basert på streng, fagfellevurdert forskning og analyse ment å tjene allmennhetens interesse.

https://www.rand.org/randeurope.html

Om Velux Group

I over 80 år har Velux Group skapt et bedre bomiljø for mennesker over hele verden ved å maksimere bruken av dagslys og frisk luft gjennom taket. Produktutvalget omfatter takvinduer og takvindusmoduler, dekorative solskjermingsprodukter samt rullegardiner, koblingsprodukter og smarthusløsninger. Disse produktene garanterer et sunt og bærekraftig inneklima under arbeid og læring samt under lek og fritid. Velux-gruppen opererer over hele verden med produksjons- og salgssteder i over 38 land og omtrent 12 500 ansatte. Det er en del av VKR Holding A/S, et aksjeselskap under dansk lov, 100 % eid av veldedige stiftelser (Velux Foundations) og familien til grunnleggeren. I 2021 genererte VKR Holding totale inntekter på €3,5 milliarder og Velux Foundations donerte €244 millioner til veldedige formål. Du finner mer informasjon om Velux Group på www.velux.com. Lær mer om Velux-konsernets karbonfotavtrykk: reduksjonsmål for karbonavtrykk (scope 1, 2 og 3 utslipp) (https://www.velux.com/what-we-do/sustainability/sustainability -strategy/future-carbon footprint) .

Pressekontakter:

Maik Seete Public Relations Tyskland, Østerrike, Sveits Telefon: +49 40 54 707 466 E-post: [email protected]

Originalt innhold av: VELUX Deutschland GmbH, overført av news aktuell

Presseportalens nyhetsrom: nye oppdateringer GmbH

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *