Frankfurt News Journal – Frankfurt husker ofre for transfobi

20. november hyller Frankfurt ofrene for transfobi. I fjor var det minst 400 mennesker over hele verden, og antallet urapporterte ofre for transfobi er høyere.

Mandag 20. november er International Transgender Day of Remembrance, minnedagen for ofre for transfobi, som har blitt observert årlig siden 1999. Bare i fjor mistet omtrent 400 transpersoner verden over livet på grunn av transfobisk vold; 50 av dem begikk selvmord etter å ha opplevd transfobisk vold. Antall urapporterte saker er mye høyere. I denne anledning inviterer German Society for Transidentity and Intersexuality (dgti) til samling foran Brockhaus-fontenen på Zeil mandag ettermiddag klokken 17.00.

«Transfobiske lover har blitt vedtatt eller styrket i mange land, inkludert USA, Polen og Russland. På den annen side har andre land som Argentina, Canada eller Norge gjort betydelige fremskritt når det gjelder like rettigheter og anerkjennelse, noe som også bør utgjøre et insentiv for Tyskland, forklarer mannen Frankfurts skeive politiker og byrådsleder i det grønne parti i Römer. Julia Eberz, i en uttalelse fredag.

Internasjonal fremgang i like rettigheter og anerkjennelse som et insentiv for Tyskland

En lov som har vært diskutert i den tyske forbundsdagen de siste ukene er den såkalte selvbestemmelsesloven: den tar sikte på å erstatte den utdaterte og delvis grunnlovsstridige transseksuelle loven fra 1980-tallet og å redusere hindringer for transpersoner, for eksempel å skifte navn. . eller oppføring av kjønn på fødselsattesten. I tillegg er målet å avskaffe en ydmykende, lang og kostbar prosedyre som eksisterte til nå, ifølge pressemeldingen.

Eberz svarer kritikere – sist Jens Spahn – som frykter at lovendringen vil tvinge mange menn inn i badstuer eller dametoaletter i fremtiden: «Ingenting slikt har skjedd i noen land med selvbestemmelse. lov, bortsett fra at jeg ennå ikke har sett en identitetssjekk. Badstuer, offentlige toaletter eller garderober er kjent.»

Eberz: «Foreløpig er ingen identitetskontroll kjent i badstuer, offentlige toaletter eller garderober»

– Og alle som ønsker å gå gjennom alt det byråkratiske bryet for «gleden» av å få «lov» til å gå i damebadstuen eller kvinnetoalettet, vil bli overrasket over innsatsen det medfører, sier Eberz, med henvisning til dette. for nye identitetsdokumenter samt ulike erklæringer til helsekassen, arbeidsgiver og skattekontoret.

Det er «morsomt» å kunne gjøre det som allerede er mulig, det er dyrt og tidkrevende, sier Ebert og fortsetter: «Dessverre er dette bare en del av den ideologiske desinformasjonen til motstanderne av denne loven, som uttrykker sitt hat. mot han. Jeg vil dekke over transpersoner med såkalt beskyttelse for kvinner.»

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *