Imponerende mye – russiske tjenester i Norge prøver forgjeves å rekruttere en «fotograf» av militære gjenstander

Det viser seg at en organisasjon kalt «Russian Geographical Society» opererer i Norge og ikke er underlagt sanksjoner.

Den aktuelle norske statsborgeren ble oppsøkt av ansatte i denne organisasjonen.

Denne borgeren blir holdt tilbake av sikkerhetsmessige årsaker, men han avslørte selv for etterforskerne navnene og kontaktopplysningene til to av hans rekrutterere og var til og med i stand til å lage et lydopptak av denne spesielle samtalen som bekrefter historien hans.

Ifølge ham ble han tilbudt å fotografere militære installasjoner i Nord-Norge og å gå på en «geografkonferanse» i Murmansk.

Betalingen som de russiske tjenestene skal ha tilbudt nordmannen er ganske høy og gir inntrykk av at Kreml-styrkene vurderer nivået på gjennomsnittslønnen i det spesifikke landet de har i oppgave å operere.

Å «jobbe» på en dag – 1000 amerikanske dollar (ca. 943 euro). Den norske innbyggeren takket naturligvis nei til dette tilbudet.

Skandinavia interesserer Kreml tilstrekkelig

Et annet potensielt emne av interesse for russiske «geografer» finner sted i en av de lokale moskeene, avslørte han.

Mediene understreker også at det såkalte «Russian Geographical Society» ikke er underlagt vestlige sanksjoner som er pålagt Russland etter deres storstilte invasjon av Ukraina.

Samtidig ledes organisasjonen av ingen ringere enn den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu, og lederen av foreningens styre er Russlands president Vladimir Putin.

Dette er på ingen måte den første offentlige informasjonen som viser at Kreml er like interessert i Norge som i andre naboland.

I oktober i fjor kunngjorde norsk politi at de hadde arrestert en russisk statsborger, sønn av en nær fortrolig av Russlands president Vladimir Putin, anklaget for å ha gjennomført en droneflyvning i Svalbard-øygruppen, som ligger i en geopolitisk strategisk region.

På det tidspunktet var han en av flere russiske statsborgere som ble arrestert de siste dagene, mistenkt for ulovlig flyging av droner eller tatt bilder i restriksjonsområder.

En av disse dronene ble oppdaget nær Bergen lufthavn, noe som førte til en kort stillstand i flytrafikken.

Lignende hendelser ble også identifisert i Sverige en måned før Russlands invasjon av Ukraina 24. februar 2022.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *