Uvanlig lang vintersesong for skihoppere å starte i Vistula, SP for å returnere til USA med superlagrenn i januar – ČT sport – Tsjekkisk TV

I Polen vil han i vintersesongens første løpshelg, etter raidet på isbanen, berøre plast, noe som aldri har skjedd i SP før.

Av det foryngede herrelaget var det kun et par hoppere som skulle konkurrere der, og det ble bestemt hvem som skulle fullføre den rutinerte Roman Koudelka. Til slutt vil han ha to lagkamerater – Rýdl og Sakala.

Sønnen til tidligere verdensmester Jaroslav Sakala har forberedt seg utenfor landslaget siden våren, men tok plass ved å vinne det nasjonale mesterskapet i Liberec, hvor han også slo Koudelka.

«Jeg har allerede lært at jeg ikke kan komme et sted og jeg vil vinne. Det krever tålmodighet å gå dit, og tålmodighet er en egenskap jeg må mestre,» sa Sakala før sesongstart.

Koudelka ble kvitt problemene med det opererte kneet på broen og vil gjerne ta poeng jevnlig i eliteserien igjen.

«Det er derfor jeg driver med sport for å nå de andre rundene. Det er en motivasjon for meg og til beste for barna mine og min kone, slik at de kan se meg hoppe mer enn ett hopp», sa han. I løpet av forrige sesong, som ikke gikk bra for de tsjekkiske hopperne i det hele tatt, scoret Koudelka kun én gang.

Unge representanter František Lejsek, Kryštof Hauser og David Rygl vil gradvis delta i verdenscupen, først skal de få erfaring i bedrifter i lavere kategori.

Foreløpig er den største stjernen i sprangridning Kobayashi, som la OL-gull og sølv til sin verdenscuptriumf forrige sesong. Konkurrenten hans kan være nordmannen Marius Lindvik, som slo ham på den store broen i Beijing.

En annen nordmann, Halvor Egner Granerud, skal prøve å følge opp triumfen i sesongen 2020/2021. Andremann i siste år av SP Karl Geiger fra Tyskland kan også være med.

På kvinnesiden, hvor selv de beste tsjekkerne Ulrichová og Indráčková gjerne vil hevde seg, vant Kramerová den store krystallkloden i år.

Men hun var ikke fornøyd med den forventede OL-medaljen, siden en positiv koronavirustest hindret henne i å delta i Beijing-lekene. Slovenske Urša Bogatajová går inn i sesongen som regjerende olympisk mester.

Et flott lagløp og det første for kvinner på Mammoth Bridge

Jumping World Cup vil returnere til USA etter nitten år. Andre helgen i januar blir det i Lake Placid, hvor det såkalte superlagrennet har vinterpremiere.

Hvert land vil være representert med to hoppere. Lagene skal konkurrere i et system med tre runder, hvorav tolv går videre til andre runde, åtte til finalen.

Tradisjonelt vil det mest sette arrangementet i SP være Tour des Quatre Ponts på slutten av året. I februar blir verdenscupen avbrutt av verdensmesterskapet i Planica. Den store premieren venter kvinnene som skal hoppe på mammutbrua for første gang.

Skiflygingskonkurransen går 19. mars i Vikersund og vil være forbeholdt de femten beste hopperne fra forrige Raw Air-tour. Det vil være under FIS, men vil ikke tilhøre SP.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *