Skottland 3-3 Norge: Steve Clarkes lag feirer kvalifiseringen til EM 2024 etter seksmålsdrama | Fotballnyheter

Rapporter at Skottland uavgjort 3-3 med Norge i deres siste EM 2024-kvalifiseringskamp; Steve Clarkes side kvalifiserte seg med to kamper igjen; trekningen av neste sommers turnering finner sted 2. desember

Av Alison Conroy, digital sportsjournalist @AlisonGConroy

06:06, Storbritannia, mandag 20. november 2023

Det var en feiring på Hampden Park da Skottland avsluttet en vellykket Euro 2024-kampanje med uavgjort 3-3 mot Norge.

Steve Clarkes side sikret plassen i Tyskland med to kamper igjen, men Tartan Army var ikke tilbake på National Stadium for å feire.

I en første omgang med fire mål utlignet Skottland to ganger. Aron Donnum fyrte vertene i front før håndballen hans så John McGinn utligne fra straffemerket.

Jorgen Strand Larsen omsatte et avvist innlegg, men Leo Ostigards selvmål brakte Skottland utligning.

Stuart Armstrong scoret det Skottland håpet skulle bli vinneren, men den tidligere Celtic-vingen Mohamed Elyounoussi headet inn med en heading bare minutter før tid.

Dette resultatet, kombinert med Spanias 3-1-seier over Georgia i kveldens andre gruppe A-kamp, ​​betyr at Skottland vil være i pott tre for neste sommers turnering.

Sky Sports News» Mark Benstead avsier sin dom over Skottlands tredje uavgjort mot Norge på slutten av en vellykket EM 2024-kvalifiseringskampanje.

Skottland går til EM etter seksmåls thriller

Bilde:
Det skotske laget feirer kvalifiseringen til EM 2024

Norge ønsket å spolere Skottlands feiringer og revansjere 2-1-tapet i Oslo, og de tok ledelsen etter bare tre minutter da Skottland ikke klarte å håndtere et innlegg inn i boksen slik at Donnum kunne slå Zander Clark.

Det tok ikke lang tid før Skottland kom tilbake til livet, og etter at Scott McTominays innsats ble klarert, ble de tildelt en straffe da Callum McGregors skudd traff armen til Donnum.

Nyheter om Skottland

• Jacob Brown fikk sin første Skottland-start da Steve Clarke gjorde fire endringer.
  • Jack Hendry, Stuart Armstrong og Kenny McLean kom også inn i start XI.
  • Norge var uten Erling Haaland og Martin Odegaard.

McGinn gjorde ingen feil og brakte vertene tilbake på nivå, men feiringen ble kortvarig og Norge var tilbake i front da Strand Larsen scoret fra et avvist innlegg.

Det var ende-til-ende, og Skottland var igjen jevnt da McTominays corner kom av Ostigards lår og inn i hans eget nett.

Bilde:
John McGinn utlignet fra straffemerket

Patrick Berg knuste et frispark centimeter forbi stangen og Nathan Patterson klarerte Donnums skudd utenfor linjen da gjestene presset på for et nytt før Armstrong så det lave skuddet sitt gå like forbi den andre stolpen like før pause.

Ingen av sidene så like truende ut i starten av andre omgang, og Armstrong skjøt nok en gang utenfor.

Donnum ble deretter nektet av Clarke og Armstrong skjøt utenfor før Southampton-midtbanespilleren slo inn McGinns kryss da Skottland tok ledelsen for første gang i kampen.

Tartan-hæren våknet til liv med et kor «vi skal til Tyskland» da regnet falt.

Bilde:
Stuart Armstrong ga Skottland ledelsen på Hampden Park

Steve Clarke kunngjorde deretter endringene da Lewis Ferguson, Lyndon Dykes og Ryan Christie erstattet Armstrong, Kenny McLean og Jacob Brown, med McGinn som mottok entusiastisk applaus på tribunen da han haltet av gårde kort tid etterpå.

Norge var ikke klare til å gi opp og Elyounoussi headet et innlegg hjem fra Julian Ryerson for å utligne kampen sent.

Bilde:
Norske Mohamed Elyounoussi scorer til 3-3

Lawrence Shankland dukket opp sent, men klarte ikke å finne nettet slik han gjorde mot Georgia i Tbilisi tre dager tidligere.

Skottlands unnlatelse av å vinne på fem kamper la ingen demper på feiringen da spillerne tok på seg «Vi skal til Tyskland»-t-skjorter og jublet under en æresrunde.

Clarke: Vi har mye arbeid å gjøre

Skottlands manager Steve Clarke ser for seg EM 2024 etter uavgjort 3-3 mot Norge.

Skottlands trener Steve Clarke:

«Det var en flott kveld for supporterne å takke laget og en flott kveld for laget og ansatte å takke supporterne.

«Denne delen av kvelden var ganske bra!

«Jeg kommer nok til å bruke de neste dagene på å komme meg, og så vil jeg sannsynligvis se tilbake på kampene mot Norge og Georgia for å se hva jeg og spillerne kunne ha gjort bedre.

«Da forbereder jeg meg på en tur til Hamburg, noe som er flott fordi vi er med i trekningen. Det er noe alle kan glede seg til neste sommer.